Momspromenaden

En småföretagares vardagVAD ÄR SCHYSTA VILLKOR ELLA NIIA….

SCHYSTA VILLKOR SÄGER ELLA
Men Ella Niia på HRF varför skall du rasera allt nu när äntligen den även lille företagaren lyckats få Shysta Villkor genom momssänkningen? Efter ett par månaders slit så börjar den lilla företagaren inom restaurangbranschen sakteliga känna att likviditeten börjar bli allt bättre!
Och att en framtidstro sakteliga börjar att växa fram genom att nyanställningar ökar med 8,4% gentemot förra året! Och det räcker inte med det! Lyssna på detta…..
”kvartal 1 2012 jämfört med samma kvartal 2011 har tillsvidareanställning inom Hotell- och restaurangverksamhet ökat med 12,3 % samtidigt som Visstid minskar med 4,1 %. Det tolkar jag som att företagen är tryggare nu och låter de anställda gå över till tillsvidareanställningar i större omfattning än vad som är fallet i andra branscher.”
Och att denna mätning är gjord när branschen har det väldigt lugnt…..

När du och jag momspromenerade under Almedalsveckan förra sommaren så trodde du inte att branschen skulle anställa men du tyckte att momssänknigen var bra för att krögarna lever hela tiden på marginalerna så därför var det bra att likviditeten skulle bli bättre!
Och nu har det bara gått några månader och du säger att branschen inte anställer och att dom stoppar pengarna i fickan!
Jag förstår inte hur ni tänker på HRF…. Men det är enkel Matematik att först så måste pengarna in för sedan användas på rätt sätt tillbaka in i verksamheten vilket kommer att gynna dom anställda inom branschen på sikt…..
Självklart så skall era medlemmar ha Schysta Villkor! Det hade min personal och mer därtill när jag drev mitt Catering företag under 11 år…. Fram tills jag omsatte ca 2,5 milj så tjänade jag pengar för att jag hade full kontroll och att jag plockade in personal vid behov vilket dom var väldigt nöjda med!
Men sen började problemen när jag fortsatte att växa jag fick helt enkelt inte ihop det!
För att marginalerna var alldeles för små och att vi skötte oss till 100% samt att personalen hade all trygghet efter konstens alla regler! Utan extra anställningarna i branschen samt deltid/halvtid så kommer det bli omöjligt för branschen att kunna driva sina företag speciellt ute på landsbygden….
Hade jag haft 12% moms på allt för ett par sedan så hade jag haft ett litet blomstrande företag idag där personalen hade känts sig trygga inför framtiden….

BRANCHEN BEHÖVER EXTRA ANSTÄLLNINGAR SAMT DELTID/HALVTID FÖR SÅ SER VERKLIGHETEN UT
OCH JAG LOVAR DIG MIN PERSONAL HADE SCHYSTA VILLKOR OCH MER DÄRTILL……


Lämna en kommentar


sju + = tio