Momspromenaden

En småföretagares vardagSossen som lämnade Sossarna!

Darek

Sossen som lämnade Sossarna! #almedalen #hojdmomspamat

Tidigare i år så hoppade jag av mitt uppdrag för Socialdemokraterna i Varbergs kommunstyrelse. Anledningarna till att jag inte längre kunde försvara socialdemokratisk politik och hoppade av är många. Mitt beslut har inte tagits drastiskt utan har varit på väg en längre tid inom mig själv.

Precis som många andra yrken bör man som politiker koncentrera sin huvudfokus i ett område som man vill påverka, även om man försöker ha bra koll på allt annat så blir det bara pannkaka av det hela om man tror att man kan ha svar på alla frågor.

Min fokus i socialdemokraterna var småföretagande och där ville jag påverka. Det visade sig genom åren att ju djupare jag lärde känna partiet de stå mer insåg jag att min röst för småföretagande kommer inte att ge resultat. Till slut hälldes bägaren över och det blev omöjligt att stanna kvar. Partiet tänkte inte rubba på självklara saker som rättvis moms inom restauranger -lika in lika ut- ändå är rättvisa en stor del av partiet och kändes som stor besvikelse med en dubbelmoral där partiet vill straffbeskatta en utvald grupp människor.

Partiet hade även på något sätt räknat ut att höja kostnader för att anställa gruppen unga med +15% på något sätt skulle det hjälpa dom ut i arbetslivet. Att tro att en arbetsgivare då anställer fler unga om det blir 15% dyrare säger sig självt att det kommer inte fungera utan tvärtom ungdomsarbetslösheten kommer bara att öka. Försvaret var att alla unga ska utbildas, Men Stefan Löfven verkar inte lärt känna ungdomar, det finns faktiskt de som inte vill gå vidare i skolan utan vill jobba och skapa sig en trygg samvaro redan efter gymnasiet vem ska anställa dom om de är lika dyra än annan personal som är mer erfaren i sitt yrke. Tänk er själva om du tar in offerter av två snickarfirmor för att laga altanen, Den ena offerten kommer att vara 15% dyrare, vilken kommer du välja för renoveringen? De flesta skulle välja det billigare alternativet.

Med Stefan Löfven väcktes nya förhoppningar och här trodde jag att vi kommer få en person som förstår sig ordentligt på företagen = människorna bakom företagen och kommer att ha företagsnäringen i fokus på ett rättvist sätt, men det visade sig rätt snart att från mitt perspektiv en vänstersida svepte in och satte klorna i någon som borde förstått sig på företagande, att vi behöver underlätta för människor och deras företag att utvecklas inte försvåra för personerna bakom företagen som är grunden till landets ekonomi.

Till slut tog jag modet att lämna partiet och börja kämpa för företagen från andra sidan lägret.
Alliansen hade visat svenska folket att de är ett nytt folkets partier genom att ibland ändra sina beslut, lyssna och omvärdera när folkets röst började höras högt då något kändes fel. Det är vad demokrati betyder för mig och jag tycker att det ska vara självklart att ett parti ska kunna ändra sin frågeställning eller anpassa sin politik om kritiken blir allt för hög från folket. Att vara flexibel och rättvis tycker jag är viktigt inom politiken. Mitt gamla parti däremot verkar stå omöjliga att ändra sig när den utvalda gruppen människor straffbeskattas och skriker orättvist, de har helt enkelt fastnat i föråldrad politik.

Mitt bloggande kommer inte handla om politik utan om mig, min familj och framförallt restaurangföretaget vi drivit i 19 år. Bloggandet kommer att spegla hur en småföretagare lever, hur mycket timmar, jobb, svett, tårar man lägger ner på sitt företag och sanningen bakom att inga småföretagare vågar ta fram miniräknaren för att slå ut sin timlön. Men ett längre politiskt blogginlägg var nödvändig för att ge svar på en del frågor varför jag lämnade mitt politiska liv hos socialdemokraterna nu när det blev lite mer surr över min besvikelse på partiet än väntat.

Darek​


Lämna en kommentar


tre + = fem