Momspromenaden

En småföretagares vardagSmåföretagare? Eller Framtidens Arbetarklass?

Stefan Löfven

Småföretagare? Eller Framtidensarbetarklass? #almedalen #hojdmomspamat

Sitter på Gotlandsbåten på väg till Visby och undrar i mitt stilla sinne om hur mycket Stefan Löfven kommer att lyfta fram Småföretagarna under Almedalsveckan… Min djärva gissning säger mig att det kommer bli väldigt lite utav den varan.
Det är många som vågat att ta steget att bli Företagare dom sista åren! Men kan eller har alla möjlighet att bli Företagare? Och förstår dom som ger sig in på att bli Företagare verkligen vad dom ger sig in på? Många år med hårt slit utanför alla ramar som en vanlig anställd har i sin anställning…. Att bli sjuk är bara att glömma bort för ersättningen är näst intill obefintlig! Att bygga upp en pensionsbärande lön tar många år att komma fram till om man ens kommer dit. Eftersom det är väldigt svårt att ta ut en lön i sina företag. Detta är mycket skrämmande om man tittar in i framtiden då många Småföretagare kommer att befinna sig helt utanför vårt skyddsnät samt minimala pensioner när den dagen kommer!

Därför så sätter du mycket på spel Stefan Löfven när du vill höja momsen på mat samt höja arbetsgivaravgifterna för ungdomar nu när dom hårt arbetande Småföretagarna äntligen fått lite andrum att utveckla sina företag speciellt utanför Storstäder, mindre städer samt i Glesbygden!
Lyssna på dessa krafter nu när dom äntligen kan jobba några timmar mindre eftersom dom kunnat anställa och fått mer tid över för kunna utveckla sina företag. Samt håller städer och glesbygden levande och kanske till och med får ungdomarna att stanna kvar ute i landet.
Annars så står vi inför en tickande bomb i då vi kommer se mängder utav företagare som totalt står utanför Samhällets skyddsnät när ungdomarna blir utav med sina jobb och Företagaren måste börja jobba 60-70-80 timmar i veckan igen eller lägga ner sina företag.
Det är dags nu Stefan Löfven att vakna upp och se verkligheten och lyfta fram alla dessa hårt arbetande människor som håller vår vardag i rull dag ut å’dag in.

Och att Företagen skapar jobb med rätt förutsättningar!

Så därför så kommer jag under Almedalsveckan resa runt på Gotland och samla på berättelser om hur det är att driva sitt lilla Företag när du Stefan Löfven och alla turister försvinner in i höstmörkret!


Lämna en kommentar


+ nio = elva