Momspromenaden

En småföretagares vardagSkall det vara så svårt Stefan Löfven att tänka till lite extra?

Stefan Löfven

Stefan Löfven du har gjort kanonjobb när du kämpade för dina medlemmar inom Metall för att ge dom rätt förutsättningar!

Men varför har du så svårt för att lyssna in den lille företagarens vardag och dess förutsättningar är för mig en stor gåta!

Jag träffar mängder med Småföretagare varje vecka varje månad under mina resor i Sverige så många företagare kommer du aldrig att träffa under ditt verksamma liv.
Detta innebär att både du och jag har en enorm kunskapsbank! Skillnaden är att jag har både har drivit ett företag och haft anställda….
Vilket innebär att jag både fått kämpa för min personals överlevnad samt mitt dåvarande företag överlevnad en kunskap som du definitivt inte har.

Nu när rapport på rapport ramlar in om dom positiva effekterna utav momssänkningens effekter så fortsätter du hårdnackat att trycka ner dessa hårt arbetande Småföretagarna under isen!

Nu när dom äntligen känner en framtidstro!

I Måndags så träffade jag en glad Conny Svensson ifrån Skatteverket på Bromma Flygplats som berättade att dom skulle släppa en rapport denna
vecka där man kunde konstatera att momssänkningen innebär mer skattepengar till Statskassan eftersom momsfusket mellan 12% -25% är i princip utraderat.

Det börjar helt enkelt löna sig att jobba vit med sina företag för den illojala konkurrensen försvinner och alla slås på samma villkor..

Och definitivt när man köper in en råvara med 12 % momssats och får sälja den med 12 % momssats och det behöver man faktiskt inte vara Einstein för att fatta att det ger resultat i slutändan.

Stefan Löfven ta fram det sunda förnuftet och lyssna och ge företagen rätt förutsättningar det kommer du att vinna mycket på.

För Företagen skapar jobb och seriösa verksamheter med rätt förutsättningar…..

Det har Restaurangbranschen bevisat med råge! Och det du vill belöna med en straffskatt på 13%


2 kommentarer till “Skall det vara så svårt Stefan Löfven att tänka till lite extra?”

 1. Charlotte Svala

  Jag driver restaurang på en golfklubb. Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att bibehålla dagens moms.
  Det är mkt svårt jobb att få en lönsamhet som oxå kan avlöna mig. Jag sysselsätter ca 2,5 personer varje år. De får lön enligt HRF s avtal och minst 5 kr mer per timme.
  Själv jobbar jag ca 1.5 -2 heltider per år och får betalt för en deltid. Mina priser är relevanta för branschen.
  Nu efter tre år kan jag känna en positiv trend för lönsamheten . Målsättningen är att öka omsättningen och anställa fler och skälv kunna ta ut en adekvat lön .
  Detta blir omöjligt om momsen höjs !!!!

 2. Ola

  Han kunde ju också ta och lyssna på det LO-förbund som berörs mest.
  HRF vill behålla 12% moms. Men de törs nog inte ropa för högt.
  Hur ekvationen lägre ungdomsarbetslöshet och högre restaurangmoms går ihop fattar jag bara inte.

Lämna en kommentar


+ sex = elva