Momspromenaden

En småföretagares vardagMarie Norden (S) Vadå stöd ifrån Staten?

20120717-230612.jpg

Igår så fick jag debattera emot Marie Norden i P4 Jämtland…. Men hur tänker hon egentligen? När jag påpekade att 13 st Krögare hade skrivit på SVD Brännpunkt om att branchen anställer! Dessa 13 krögare har tills nu anställt 48 personer mycket bra tyckte jag! Hennes svar blev lite ironiskt ”det var ju bra för dom att dom fick detta stöd ifrån staten!! Men hon glömde bort alla slitvargar ute i mindre städer samt i glesbygden som anställer och känner sig glada och stolta över det! Närmare 10,000 personer på första kvartalet! HAR DET INGET VÄRDE MARIE? 1976 så började jag i branchen och vi hade 12% på mat samt 13 % i serveringskostnad! Alltså vi köpte in mat för 12% och sålde maten med 12% vilket känns ganska rimligt tycker jag… Under 1990 talet så höjde ni Socialdemokrater momsen på mat ifrån 12 % till 25% och vilket skapade att flera företag gick omkull och fick svårt att överleva.. Samtidigt under 2000 talet så har branchen fått ett regelverk som är extremt svårt att följa ekonomiskt sätt ”Å jag vet vad jag talar om” Branchen har under 2000 talet levt på vinstmarginaler på 0,6% – 3% vilken annan branch skulle godta detta! Vår branch är väldigt arbetskrävande vilket kostar på att kunna hålla god service och det borde även du förstå eftersom säger att vurmar för dom små företagen! Jag känner att äntligen så är det ordning på torpet! Vi köper en vara med 12% moms och vi säljer vara med 12% moms ganska enkelt eller hur! Och jag vet ingen annan branch som köper en vara som sedan säljer den med en högre momssats! JAG UNDRAR I MITT STILLA SINNE VEM DET ÄR SOM HAR GETT ETT STÖD OCH TAGIT SITT ANSVAR! NU ÄNTLIGEN SÅ SLÅSS VI PÅ SAMMA VILLKOR SOM ALLA ANDRA! OCH EN SAK ÄR GLASKLAR DETTA ÄR INGET STÖD IFRÅN STATEN DET ÄR HELT ENKELT SUNT BONN FÖRNUFT! VILKET SKAPAR NYANSTÄLLNINGAR SAMT FRAMTIDSTRO….

Stikkord:

Lämna en kommentar


åtta + = sexton