Momspromenaden

En småföretagares vardagHur högt värderar Stefan Löfven en Småföretagare?

Mats Eriksson Värmdö

Hur högt värderar Stefan Löfven en Småföretagare? #almedalen #hojdmomspamat
Efter 11 år så lämnade mitt 11 åriga Cateringliv bakom mig. 11 år med massor utav arbetstimmar i princip 7 dagar i veckan och tillsammans under dessa år så hade jag 4 veckors semester! Jag tog mitt ansvar och körde mitt lilla Företag By The Book tog hand min personal efter konstens alla regler… Men jag fick det inte att gå ihop trots att jag tog väldigt bra betalt! Och det som tog knäcken på mig var den 25% momsen eftersom verksamheten i huvudsak utfördes med Serveringspersonal… Det fanns inga marginaler att kunna bygga upp en buffert och ibland så fanns det inget utrymme för egen lön trots att man jobbade 60-70-80-90 timmar i veckan! Men jag är nog det största Rikspuckot som går i ett par skor! Jag skulle ha stoppat några tusenlappar i fickan istället för att redovisat en lön till Skatteverket… Därför gör det extra ont i Hjärtat när Stefan Löfven vill sätta käppar i hjulet med höjning utav momsen på mat. Nu när branschen efter många år med dåliga resultat och många arbetstimmar äntligen känner att deras små företag börjar gå med vinst! Bättre kan du Stefan Löfven kliv ut på golvet och lyssna och lär dig förstå en Småföretagares vardag.!


Lämna en kommentar


nio + = arton