Momspromenaden

En småföretagares vardagFöretagslån förklarat – hur finansiering funkar

Företagslån enkelt förklarat - hur företagsfinansiering funkar. Företagslån för ditt företag.

Det finns många sätt att låna pengar till ditt företag. Företagslån är ofta väldigt flexibelt. Om du ser ett behov för att låna pengar till ditt företag rekommenderar vi att du läser på Google om hur du enkelt och säkert kan företagslån. Det finns som i alla branscher båda seriösa och oseriösa aktörer inom företagslån som gör det båda enkelt och svårt att låna pengar. Det viktigaste är att företagslånet är anpassat till dig och ditt företags ekonomi

Anpassa ditt företagslån till företagets ekonomi

Det är bara ditt företags ekonomi som är rätt ekonomi. Det finns ingen fasit för hur du kan låna pengar på bästa möjliga sätt. Olika företagslån har hög ränta, och detta gör att lånet kommer kosta mer varje månad. Det bästa sättet att uppnå fördelaktig ränta till ditt företagslån är vid att förhandla om räntan. Det kan du enkelt göra vid att söka hos flera banker. Alla banker konkurrerar om att få ditt företag som kund.

Vilken lånetyp väljer man?

Det finns många lånetyper som är viktiga att tänka på när du vill låna pengar till ditt företag. Det normala är et långsiktigt investeringslån till ditt företagslån, men det finns också möjlighet för factoring (fakturasälj). Normala företagslån kan återbetalas per månad, ofta genom kortare tid. Bra när ditt företag behöver extra kapital. Detta kan ofta tilpassas, också med betalningsfria månader.

Privat använder vi bostadslån när du vill köpa din egen bostad, då kan du ta ett bolån. Bolånet kan också användas till att renovera din bostad. Bolån gör att banken har säkerhet i din bostad, något som gör att räntan blir lågare än annars. Detta är också tillfället med Företagslån. I företagslån används ofta borgensman, som går i borgen för företaget.

Det finns t.ex andra privata lånetyper, som har många namn. Privatlån, konsumptionslån, konsumentlån, blancolån, billån, medlemslån, refinansieringslån, samlingslån. Dessa lån har högre räntor, då det ofta inte finns någon säkerhet i lånet, och det kompenseras genom att ha höga räntor. Det finns också andra avgifter vid ett lån. Det är därför viktigt att du tar reda på den effektiva räntan, som innehåller alla avgifter. Vi rekommenderar att du lånar pengar direkt i företaget, genom ett företagslån, och inte att du lånar privat för att sen föra över pengarna genom att köpa aktier. Detta reducerar också risk vid eventuell konkurs.

Flera banker via en ansökan – hitta det bästa företagslån

Du kan helt oförpliktande skicka in dina kontaktupplysningar till en företagslån förmedlare, och sedan låta företagslån förmedlaren göra jobbet åt dig. Flera banker samlar då in din information och ger dig ett erbjudande inom 24 timmar, som du sedan får tillskickat per mail. I slutet kontaktas du med det bästa erbjudandet på företagslån, som gör att det blir enkelt och smidigt att få et företagslån utbetalat. Företagslån är ofta bra till långsiktiga investeringar, och kan fort vara lönsamt. 

Här kan du ansöka om företagslån – du får besked inom 24 timmar från flera banker.

Läs mera om företagslån

Jämföra olika företagslån direkt

Få ett oförpliktande erbjudande på företagslån

Ansök om företagslån med utbetalning inom 24 timmar

Extra likviditet med ett företagslån

Företagslån skapar möjligheter


2 kommentarer till “Företagslån förklarat – hur finansiering funkar”

  1. Jeanette Bohman, Skivarps Gästgivaregård

    Ja, man kan ju undra vilken matematik han räknar med…tänk så mycket pengar det skulle bli av att den del av branschen som är svart skulle bli vit, hur många arbetslösa som inte skulle behöva a-kassa utan istället skulle få lön och betala skatt (dubbel vinst!), hur mycket pengar det skulle bringa in om branschen skulle få en chans till tillväxt. Får inte ihop det riktigt!

  2. Christian.Ottosson.nu » Varför så tyst om restaurangmomsen Tomas Östros?

    [...] noterar att socialdemokraten Tomas Östros är förvånansvärt tyst om varför han inte vill sänka restaurangmomsen. I skrivande stund har han i alla fall inte [...]

Lämna en kommentar


+ två = sju